Nordlig skjønnhet - hvit patrulje

Pin
Send
Share
Send
Send


En av de mest berømte fuglene på den nordlige halvkule er den hvite grøten. La oss finne ut hvordan denne fuglen ser ut og hva den spiser på forskjellige tider av året.

utseende

Den hvite patruljen veier ca. 700 gram i gjennomsnitt. Om vinteren, og med nok fôr, kan vekten øke. Hanner er alltid større enn kvinner. Den gjennomsnittlige lengden på kroppen når 38 cm. En interessant egenskap hos fuglen er forandring av fjærfe i årstidene eller dimorphismen. Denne egenskapen gjør at grøten kan være usynlig mot bakgrunnen av omkringliggende vegetasjon.

Om vinteren har den hvite grøten en helt hvit farge, bortsett fra halen ytre fjær, som kan males svart. Fuglens bein hårete, dekket med mange korte tynne fjær. Vårens farge er hvit-murstein eller hvitbrun med lyse røde øyenbryn. I tillegg er et bølget mønster eller gulaktige flekker på fjæren. I dette tilfellet beholder kroppen hvit farge. På bildet over kan du se fuglens farge på våren.

Hunnen er mindre enn hanen og endrer farge tidligere. I tillegg er skyggen lettere om sommeren. Så jegere og observatører kan skille hvem som er foran dem. Om vinteren er fuglen veldig vakker, denne sjarmerende effekten forbedrer en stor fluff og lengre fjær i halen og vingene. I hvite fjær er det ikke noe pigment, og i den hule delen er det luft. Derfor spiller denne farge også rollen som beskyttelse mot kulde.

Store og små rovdyr, samt rovfugler Taiga kan ikke umiddelbart se fuglen i snøen, så sjansene for overlevelse om vinteren er svært høye. Tundra-patronen smelter tre ganger i løpet av året. Om vinteren vokser flate og lange klør på fingrene på en fugl. De lar deg holde deg på løs snø, samt grave hull for å slappe av. Om sommeren går fingrene skallet, og klørene forkortes betraktelig.

Tundra-patronen skriker høyt og skarpt, hanen i parringsperioden publiserer en bestemt fugls latter og klapper sine vinger. Generelt er det en stille fugl. Denne funksjonen er forbundet med konstant tilstedeværelse av tundra rovdyr og en rolig naturlig disposisjon. I neste bilde er fjæret avbildet i sommerfarge.

Fuglfôring i naturen

I et naturlig miljø vil en ptarmigan alltid finne noe å tjene på. Om sommeren er kostholdet svært variert. Fuglen fôrer seg hovedsakelig på mosskoger. Leter også etter mat nær kysten i pilen overgrodde nær innsjøområder. Marshland er rik på fjærfe mat både om vinteren og om sommeren. Favoritt trepartier - dverg birk eller pil, tykke busker og voksende steder av tundra bær.

På bildet nedenfor kan du se hvordan en voksen mann søker etter mat i sumpen. Frukt fra busker, samt tundra typer bær - den viktigste dietten av denne arten av fugl. For sikkerhets skyld holder partridges nær bakken og flyr svært sjelden. På grunn av klimaets alvor, lever den i ca 9 måneder i året, holder vinterfargen og graver snøhull for å søke etter mat på jordens overflate. På samme sted, i hull, gjemmer seg fra rovdyr.

Andelen dyrefôr i rasjonen av en patrulje er svært liten - ca 3%. Dette tallet inkluderer biller, larver, ormer, edderkopper, fluer og mygg, som for det meste vises i taiga og tundra i vår. Favoritt bær: blåbær, skybær, lingonberries, tranebær, blåbær, hagtorn og andre. I tillegg peker fuglene lett på forskjellige små grener, nibbling barken.

På grunn av dette spesielle fôringsmønsteret kan kjøttet være litt bitt, spesielt hvis fuglen ble truffet på sen vinter eller tidlig på våren. For å fjerne bitterhet, blir kadaver vanligvis gjennomvåt i ca 24 timer i kaldt, rent vann. I mangel av bær kan grøten også mate på unge skudd av bjørk, pil, asp og gran. All denne vegetasjonen kan også forårsake bitterhet av kjøttet, men kjennere av spillet hevder at den har sin egen sjarm.

Forresten, i fuglens mage kan det inneholde noen små steiner. Partridges forsiktig svelger dem slik at grov mat males raskere. Om vinteren har fugler i Tundra en vanskelig tid. Snø dekker nesten hele spiselig del av floraen, slik at de graver tunneler i snøbrett for å komme til fôret. Å mate seg, de vandrer til varmere områder, for eksempel nærmere skoger, hvor det ikke er mye snø.

Feeding kyllinger er deres personlige oppgave. Foreldre til unge dyr materielt ikke mat, bortsett fra det opp til tørketidspunktet. Da løper kyllingen selv raskt gjennom myrene og ser etter edibler.

Pin
Send
Share
Send
Send


Загрузка...

Загрузка...

Populære Kategorier